Χθες ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος του εκπαιδευτικού δια βίου προγράμματος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών πάνω στην φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση δυσλειτουργιών του πυελικού εδάφους (level 1). Το τελευταίο μέρος, το οποίο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το διήμερο που μας πέρασε (12-13/6/2021) στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (στο Αίγιο), ήταν πλούσιο σε επιδείξεις κλινικών τεχνικών και πρακτική εξάσκηση, εποικοδομητικές συζητήσεις και παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών, ενώ το συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανέδειξε την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση που πρέπει να έχει ο Φυσικοθεραπευτής που ασχολείται με δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Δρ. Κωνσταντινίδου Ελένη (φυσικοθεραπεύτρια πυελικού εδάφους) για την υψηλού επιπέδου διδασκαλία που παρείχε όχι μόνο αυτό το διήμερο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και την ιδιαίτερα ολιστική κλινική της προσέγγιση, την οποία μπόρεσε να ‘μεταφέρει’ στους εκπαιδευόμενους μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δρ. Γιαννίτσα Κωνσταντίνο (Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών), ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην κατανόηση της νευροφυσιολογίας, ανατομίας και δυσλειτουργιών του πυελικού και ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους εκπαιδευόμενους ως ‘εξαίρετος δάσκαλος’. Πολλές επίσης ευχαριστίες στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που επίσης συνέβαλαν σημαντικά στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του προγράμματος, στην Δρ. Τσεκούρα Μαρία, την Δρ. Λαμπροπούλου Σοφία και στην Δρ. Δελτσίδου Άννα.

Πιστεύουμε ότι το πιστοποιημένο αυτό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου μας θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας για την Ελλάδα φυσικοθεραπευτικής κατεύθυνσης, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εξαιρετικά βοηθητική για τον Ελληνικό πληθυσμό που ταλαιπωρείται με δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους. Η έναρξη του νέου κύκλου θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο 2021, ενώ μέσα στο επόμενο έτος θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για το δεύτερο επίπεδο του προγράμματος.