Την Δευτέρα  11-3-24 και ώρα 12.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η επιστημονική εκδήλωση Yγεία και Γυναίκα: Θέματα πρόληψης” που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Επιστημονικού Τμήματος-Φυσικοθεραπεία στην Υγεία των Γυναικών του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών  με την παρουσία της κ. Αλμπάνη Ελένης, Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νοσηλευτικής, του κ. Μώρου Γεώργιου Φυσικοθεραπευτή και Πρόεδρο του περιφερειακού τμήματος Αχαΐας-Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του κ. κ.Φουσέκη Κωνσταντίνου, Καθηγητή Φυσικοθεραπείας, Διευθυντή του ΠΜΣ «Θεραπευτική Άσκηση» του Πανεπιστημίου Πατρών που απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον κ. Aνωνακόπουλο Νικόλαο, Επίκουρο Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας και Προγεννητικού Ελέγχου, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, την κ. Μπίλλη Ευδοκία, Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, την κ. Τσεκούρα Μαρία, Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Πατρών, και την κ. Σκούρα Νατάσσα και την κ. Παπανικολάου Τάνια, διδακτορικές φοιτήτριες στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Φοιτητές και επαγγελματίες υγείας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με  την πρόληψη και την Υγεία των γυναικών κάθε ηλικίας.