Αγαπητοί/ες φοιτητές/τριες
Όπως είναι γνωστό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο φοιτητικές εκλογές με σκοπό την εκπροσώπηση των φοιτητών κάθε τμήματος, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας. Ωστόσο, οι εξελίξεις που αφορούν τόσο τις σπουδές, όσο και το επάγγελμα μας τρέχουν, και μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές σε νομικό επίπεδο.
Οι εξελίξεις αυτές περιλαμβάνουν ενδεικτικά: την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ΤΕΙ/ΑΕΙ με αυτά των αποφοίτων ιδιωτικών κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης (κολλεγίων), την πανεπιστημιοποίηση και κατ’ επέκταση τη μετατροπή του πτυχίου από ΤΕ σε ΠΕ, την αναστολή της πρακτικής άσκησης των τελειόφοιτων μέχρι νεωτέρας, την προσαρμογή της θεωρητικής, εργαστηριακής και κλινικής εκπαίδευσης σε εξ αποστάσεως διαδικασίες κ.ο.κ.
Στα πλαίσια κυρίως της πρώτης, το επίσημο όργανο που εκπροσωπεί τους φυσικοθεραπευτές και στο οποίο ανήκουν όλοι οι πτυχιούχοι του επαγγέλματος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, πραγματοποίησε το Σάββατο 13.03.2021 διαδικτυακή ενημέρωση φοιτητών.
Επομένως, εφόσον πραγματοποιούνται συζητήσεις περί των αλλαγών που συμβαίνουν, είναι αναγκαίο, παρά τη μη τέλεση επίσημων φοιτητικών εκλογών, οι φοιτητές του τμήματος να αποκτήσουν εκπροσώπηση για μελλοντικές συζητήσεις που  τους αφορούν.
Γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνέλευση των φοιτητών του τμήματος με σκοπό την ενημέρωση τους για τις εξελίξεις και τη συζήτηση για πρόταση ατόμων που θα τους εκπροσωπήσουν, με όσο το δυνατόν πιο επίσημες διαδικασίες, δεδομένης της κατάστασης. Είναι επιθυμητή η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ανταλλαγή προτάσεων.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19/3/21 στις 20:00.
Για τη συμμετοχή σας χρησιμοποιήστε το ακόλουθο link https://join.skype.com/gDbbhgfnEMLX