Μάθημα:

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Κωδικός:

ΦΑ6

Εξάμηνο διδασκαλίας:

Α

Κατηγορία μαθήματος:

ΔΟΝΑ

Τύπος μαθήματος:

Θεωρητικό

Ώρες διδασκαλίας:

2

Πιστωτικές μονάδες (ECTS):

3

Προαπαιτούμενο μάθημα:

----------

Εξαρτώμενο μάθημα:

----------

 

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Σκοπός του μαθήματος είναι να εξοικειωθεί ο φοιτητής με την εξειδικευμένη αγγλόφωνη ορολογία και ναεμβαθύνει στις έννοιες των αγγλικών όρων που άπτονται των επαγγελμάτων υγείας γενικότερα, καθώς και της ειδικότερης ορολογίας που χρησιμοποιείται σε τομείς συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο της φυσικοθεραπείας.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο του μαθήματος οι φοιτητές θα διδαχθούν την αγγλόφωνη ορολογία που άπτεται της ανατομίας, της φυσιολογίας , της παθολογίας και της τραυματολογίας. Σε πιο ειδική βάση θα διδαχθούν την ορολογία κινησιολογικών-εμβιομηχανικών, κινησιοθεραπευτικών όρων, καθώς και οποιασδήποτε άλλης εξειδικευμένης απόδοσης όρων που περιγράφουν φυσικοθεραπευτικά μέσα και μεθόδους όπως οι θεραπευτικοί χειρισμοί, η ηλεκτροθεραπεία κλπ.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Διαλέξεις του διδάσκοντα καθηγητή με χρήση πίνακα, διαφανοσκοπείου, σταθερό προβολικό σύστημα.

Μετάφραση απο τον καθηγητή σχετικών τμημάτων επιστημονικών βιβλίων και άρθρων. Συζήτηση στην τάξη και ανατροφοδότηση. Ανάθεση εργασιών με τη μορφή μετάφρασης ή αναζήτησης σχετικών περιλήψεων από το διαδίκτυο.

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η αξιολόγηση θα γίνεται στο τέλος κάθε εξαμήνου με την μορφή γραπτών εξετάσεων με μετάφραση παραγράφων από αγγλόφωνες δημοσιεύσεις ειδικές με το αντικείμενο της Φυσικοθεραπείας. Τμήμα της εξέτασης μπορεί να περιλαμβάνει και ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών προκειμένου να καλυφθεί η διδακτέα ύλη ευρύτερα. Δίδεται επίσης η δυνατότητα να ανατεθούν προαιρετικές εργασίες στην πορεία του εξαμήνου που θα ληφθούν υπόψη στην τελική βαθμολογία.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με το πέρας του μαθήματος οι φοιτητές, θα είναι σε θέση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να εκπονούν οποιαδήποτε εργασία και ιδιαίτερα την πτυχιακή τους, με ενσωμάτωση της αγγλόφωνης βιβλιογραφίας. Μετέπειτα, ως σύγχρονοι επιστήμονες της υγείας, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις μέσα από τις βάσεις δεδομένων και την τρέχουσα ξένη βιβλιογραφία.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Ζεβελεκάκη Χ. (1995). Αγγλοελληνικό Λεξικό Ιατρικών Όρων. Εκδόσεις Ζεβελεκάκη.

  2. Θεοδώρου Β. (2002). Συνοπτικό Αγγλοελληνικό & Ελληνοαγγλικό Ιατρικό λεξικό. Εκδόσεις Πασχαλίδη.

  3. Mέγα Αγγλοελληνικό & Ελληνοαγγλικό Ιατρικό Λεξικό Dorland (2007). Εκδόσεις Πασχαλίδη.

Τελευταία ΝέαΚαταγραφή πληροφοριών & χαρακτηριστικών σχετικών με τα προβλήματα της οσφύος

Επικοινωνία

Ψαρρών 6, Μυρτιά 25100, Αίγιο
phone 26910.61150 fax26910.61250
emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us on facebook