Το ακαδηµαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεµβρίου κάθε χρόνου και λήγει την 31η Αυγούστου του εποµένου. Το εκπαιδευτικό έργο κάθε ακαδηµαϊκού έτους διαρθρώνεται χρονικά σε δύο εξάµηνα. Τα µαθήµατα που διδάσκονται έχουν διάρκεια ενός (1) εξαµήνου, όπου περιλαµβάνονται: η αυτοτελής διδασκαλία του µαθήµατος, τα φροντιστήρια και οι φροντιστηριακές ασκήσεις, οι εργαστηριακές ασκήσεις και η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών, η επίβλεψη πτυχιακών εργασιών και η πραγµατοποίηση σεµιναρίων ή άλλων δραστηριοτήτων, απαραίτητων για την εµπέδωση των γνώσεων. Το χειμερινό εξάµηνο αρχίζει το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Σεπτεµβρίου και το εαρινό εξάµηνο λήγει το πρώτο δεκαπενθήµερο του Ιουνίου.

 

Οι ακριβείς ηµεροµηνίες καθορίζονται από τη Σύγκλητο. Κάθε εξάµηνο περιλαµβάνει τουλάχιστον δεκατρείς (13) πλήρεις εβδοµάδες για διδασκαλία ενώ για εξετάσεις είναι τρεις (3) εβδοµάδες για τις περιόδους Σεπτεµβρίου και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και δύο (2) για την περίοδο Ιουνίου (Ν. 1268/82, άρθ.25, παρ.3 όπως τροποποιήθηκε µε το άρθ.9, παρ.5 του Ν. 2083/92). Αν για οποιοδήποτε λόγο ο αριθµός των ωρών διδασκαλίας που πραγµατοποιήθηκαν σε ένα µάθηµα είναι µικρότερος από τα 4/5 του προβλεπόµενου στο πρόγραµµα του αντίστοιχου εξαµήνου, τότε το µάθηµα θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε (Ν.1268/82 άρθρο 25 παρ.3, 5 όπως τροποποιήθηκε µε το άρθ.9, παρ.9 του Ν. 2083/92).

 

Τα μαθήματα διακόπτονται:

 1. Από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και την 2α Ιανουαρίου
 2. Από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι την Τετάρτη μετά το Πάσχα
 3. Από την 6η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

 

Οι αργίες του ακαδηµαϊκού έτους είναι:

 

Χειµερινό εξάµηνο:

 • 28η Οκτωβρίου
 • 17η Νοεµβρίου (επέτειος Πολυτεχνείου)
 • 30η Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών)

 

Εαρινό εξάµηνο:

 • Καθαρά Δευτέρα
 • 25η Μαρτίου
 • Παρασκευή του Πάσχα (Ζωοδόχου Πηγής)
 • 1η Μαϊου
 • ηµέρα των φοιτητικών εκλογών

Τελευταία ΝέαΚαταγραφή πληροφοριών & χαρακτηριστικών σχετικών με τα προβλήματα της οσφύος

Επικοινωνία

Ψαρρών 6, Μυρτιά 25100, Αίγιο
phone 26910.61150 fax26910.61250
emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us on facebook