Την Παρασκευή 28/02/2014 ώρες 15.00-18.00μμ ,στην αιθ τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών Α κτίριο,  θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα που σχεδιάζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Η διάλεξη θα έχει θέμα

 

Διαχείριση του στρες/ άγχους υπό συνθήκες πίεσης

 

Ψυχολογική προετοιμασία εξετάσεων. Μια πρακτική εφαρμογή της διαχείρισης του στρες  για τον περιορισμό του στρες / άγχους των εξετάσεων και την αύξηση του επίπεδο συγκέντρωσης.

 

Στην σύντομη παρουσίαση του παραπάνω θέματος θα διαπραγματευτεί ο  όρος στρες καθώς και οι ενδείξεις του. Η διαφοροποίησή του στρες από την σχεδόν ταυτόσημη έννοια του άγχους , οδηγεί σε σαφέστερη αντίληψη του στρες και καλύτερη διαχείριση. Θα παρουσιαστούν τα διακριτά χαρακτηριστικά και οι ενδείξεις που έχει το χρόνιο στρες καθώς και μια σειρά τεκμηριωμένων και δοκιμασμένων στρατηγικών αντιμετώπισής του.  Επίσης θα προταθεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του άγχους και του φόβου των εξετάσεων, με τρόπο περιγραφικό ώστε να μπορεί να έχει καθημερινή εφαρμογή.

 

 

Ομιλητής: Άνθιμος Αρουτζίδης Ψυχολόγος, M.Sc. Διαχείριση του Στρες & Συμβουλευτική

ΧρήσιμαΚαταγραφή πληροφοριών & χαρακτηριστικών σχετικών με τα προβλήματα της οσφύος

Επικοινωνία

Ψαρρών 6, Μυρτιά 25100, Αίγιο
phone 26910.61150 fax26910.61250
emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

find us on facebook